Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals geraakt niet voorbij Oostmalle-doelman Van der Stuyft : 0-2

VC toonde zondag tegen Oostmalle twee gezichten. Voor de pauze was het nergens, na de rust kon het met gemak een gelijkspel verrechtvaardigen of meer zelfs. Maar daar stak de bezoekende doelman een stokje voor.

"Van een studieronde was nauwelijks sprake", zegt Jan Deckers, communicatie VC- Herentals.   "De bezoekers wilden zo snel mogelijk de schaapjes op het droge en kozen meteen vol voor de aanval. Dat resulteerde al meteen in 2 kansen. De eerste werd door Brosens onschadelijk gemaakt. De tweede werd van de lijn gehaald. Vc kreeg geen fatsoenlijke aanval ineen gebokst en had het vooral moeilijk met de 2 behendige buitenaanvallers.

In de 12e minuut mocht een groene aanvaller, randje buitenspel, op Brosens afgaan. Cedric raakte de bal nog wel maar de gevolgde Sas kon niet anders dan de bal in eigen doel foeteren. 0-1 Tot op dat moment geloofde niemand in een roodwitte heropstanding. VC geraakte niet onder de druk onderuit en kreeg met moeite een aanval aan de overzijde.

De dreiging van de bezoekers was er wel maar uitgesproken kansen leverde dat ook niet op. Even voor de rust werd Vanlommel diep gestuurd. Zijn poging ging net aan de kooi van Van der Struyft voorbij. Het zou een hold-up geweest zijn maar het zomaar 1-1 kunnen staan.

VC kwam met andere intenties uit de kleedkamers. Er was duidelijk wat bijgestuurd en dat loonde, althans op de kwaliteit van de thuisploeg. Oostmalle werd nu ver van het eigen doel opgevangen. Roodwit ging werken om de kleine marge ongedaan te maken. Dat resulteerde meteen in een gemeten voorzet op het hoofd van Vanlommel maar de Oostmalle-doelman ranselde het doelpunt van onder de deklat. De hoekschop daaruit volgend, werd in eerste instantie ontzet, maar Dillen nam de afvallende bal ineens op de slof, pardoes op de kruising.

Enkele minuten later speelde Dillen zich mooi vrij. Hij bereikte de inlopende Obbels, maar Tuur mikte de bal in het zijnet. In de 62e minuut ging VC dan toch scoren, maar weer kon die dekselse Van der Struyft de bal nog net in hoekschop duwen. De ene na de andere rode golf walste over de Oostmalle verdediging. Maar steeds had Van der  Struyft het laatste woord.

Nog eens 5 minuten later legde VC misschien wel de mooiste aanval van de namiddag op de mat. De bal geraakte bij Sas, maar wat dacht u, Van der Struyft kon nog net naast de paal in hoekschop tikken. En zoals het dan zo vaak gebeurt, viel het doelpunt, uit het niets, aan de overzijde. Een bezoeker haalde de achterlijn, vond Deschrijver en die gaf Brosens geen kans. 0-2

VC werd er moedeloos van. Enkele minuten later claimde heel roodwit een strafschop maar daar gaf de ref geen gevolg aan. Ook niet wanneer een Oostmalle speler, met een sliding, de bal met de bovenarm beroerde. De wedstrijd bloeide dood. VC mocht nog  een hoekschop trappen waarbij Wouters onderuit gelopen werd. Maar ook dat kon de ref niet imponeren om de bal op de stip te leggen en floot de match naar de geschiedenisboeken.

Op basis van de tweede helft verdiende de thuisploeg zeker één punt. Het gaat niet elke week op een begenadigd doelman botsen, die vandaag Dame Fortuna dan nog eens aan de zijde had.

VC moet de prestatie van de tweede helft meenemen naar de volgende wedstrijd. En da’s uit bij leider Pulle. Maar een eenvoudige opdracht zal dat zeker niet worden. Aftrap zondag om 14:30 u."